IĞDIR / TUZLUCA - Kut ül Amare Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

Okulumuz 12. sınıf öğrencileri için Iğdır Üniversitesi Suveren Kampüsü ziyaretimiz gerçekleştirildi. Bize göstermiş olduğu ilgi ve alakasından dolayı Öğr. Gör. Hakan GÜNGÖR hocamıza çok teşekkür ederiz.

Ara

14 Aralık 2023 perşembe günü okulumuzda öğrenci ve öğretmenlere  yönelik Diyabet ile ilgili seminer verildi. Seminer, diyabetli öğrencilere çocuklarda diyabet bulguları hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanmıştır. Programı hazırlayan öğretmenlerimize ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz.

Ara

Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES) Kapsamında Okulumuzda Filistin Konulu Resim Yarışması Düzenlendi. Yarışmaya çok sayıda öğrenci katılım sağladı. Yarışma birincisi 12/A Sınıfından Deniz CALAYIR, ikinci 10/B sınıfından Şevin KURTAY , üçüncü 9/B sınıfından Sudenaz GÜLAY  olmuştur. Tüm katılan öğrencilerimize ve bu yarışmayı düzenleyen hocalarımıza teşekkür ederiz.

Ara

2023 – 2024 eğitim öğretim yılı lise veli toplantılarımızdan ilki gerçekleştirildi. 9, 10, 11 ve 12. sınıf velilerimize sınıf öğretmenlerimiz tarafından dersler, öğrenci davranışları, veli-öğrenci ilişkileri konularında geniş açıklamalarda bulunuldu.
 Velilerimize toplantı öncesinde konferans salonumuzda okul kuralları ve genel işleyiş ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Veli toplantılarımıza katılım gösteren değerli velilerimize teşekkür ederiz.

Kas

"EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE" projesi ile annelere narkotik maddelerin ve etkilerinin tanınması, mücadele yöntemlerinin bilinmesine yönelik eğitimler verilmektedir. Amaç ise uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı, aile içi iletişim, çocuk/ergen iletişimi, bağımlılık sorununda çözüm yolları ve önerileri gibi konularda, öğrencilerimizin eğitimde büyük bir paydaya sahip annelerimizin bilinçlendirilmesinde farkındalığın artırılmasıdır.

Bu amaçla 28.11.2023 Salı günü saat 10'de, okulumuz konferans salonunda velilerimize yönelik İl Emniyet Müdürlüğünce "EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE" isimli bağımlılıkla mücadele konulu eğitim verilmiştir. Bunun için projeyi desteklenen bütün kurum/kuruluşları ve okulumuza gelerek bizleri onurlandıran polislerimize okulumuz ve velilerimiz adına teşekkürü bir borç biliriz.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle düzenlenen Liseler Arası Kompozisyon Yarışması'nda Tuzluca Birincisi Okulumuz 10. sınıf öğrencisi Şeyma güçlü , 3.de yine okulumuz 11. sınıf öğrencimiz Töre ÇEKİM  olmuştur. İl Milli Eğitim Müdürü Turkay Otay , kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Öğrencimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Kas

Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm saygı değer öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun!

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85. yılında okulumuz Kut'ül Amare  Anadolu İmam hatip  Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programla anıldı. Okul idaresi, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimizin katılımıyla gerçekleşen program ilgiyle izlendi.

"Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir."

(MUSTAFA KEMAL ATATÜRK) DAİMA MİNNET VE SAYGIYLA...

Ekm

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıldönümü  vesilesiyle Tuzluca ilçe meydanında gerçekleştirilen Cumhuriyetimizin 100.yılını  kutlama programına okul olarak katılıp, cumhuriyet coşkusuna ortak olduk. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun!

Bizler Tuzluca Kut'ül Amare  Anadolu İmam Hatip Lisesi ailesi olarak Milli Mücadeleyi Cumhuriyetle taçlandırılmasının 100.yıldönümünde; Başta Gazi Mutafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.